Починається процедура імпічменту президентки Грузії Саломе Зурабішвілі

В Грузії починається процедура імпічменту президентки країни Саломе Зурабішвілі 16 жовтня. Про це повідомив проєкт Радіо Свобода "Ехо Кавказу".

"Конституційний суд Грузії заявив, що президентка країни Саломе Зурабішвілі порушила Конституцію, що дає дозвіл розпочати процедуру її імпічменту. Звернення депутатів грузинського парламенту про імпічмент підтримали шестеро членів Конституційного суду, троє виступили проти", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що тепер парламент у двотижневий термін має розглянути та поставити на голосування питання про усунення президента з посади у порядку імпічменту. Рішення про імпічмент мають підтримати щонайменше 100 депутатів парламенту.

Уточнюється, що подання про можливе порушення президентом Конституції ініціювали депутати правлячої партії "Грузинська мрія - Демократична Грузія". У партії вважають, що поїздки Зурабішвілі за кордон порушили 52-гу статтю Конституції Грузії, за якою президент здійснює представницькі повноваження у зовнішній політиці за згодою уряду. Саломе Зурабішвілі останніми місяцями бувала у Берліні, в Брюсселі. В її адміністрації заявляли, що її зустрічі з європейськими лідерами відбуваються "на підтримку надання Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС".

Раніше повідмлялось, що президентка Грузії висловила впевненість у перемозі України над росіянами.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті