Пішов з життя український релігієзнавець Ігор Козловський, який майже два роки провів у полоні так званої "ДНР"

У віці 69 років помер через серцевий напад український вчений, релігієзнавець Ігор Козловський. Про це повідомили релігієзнавиця Людмила Філіпович і племінник Козловського Денис, пише "Суспільне" 6 вересня.

"Сьогодні вночі через серцевий напад пішов від нас у засвіти Ігор Козловський", — написала Філіпович у соцмережі.

Зазначається, що Козловський був відомим у світі діячем та фахівцем із релігієзнавства та духовних систем. Він народився 16 лютого 1954 року у місті Макіївка Донецької області.

27 січня 2016 року за проукраїнську позицію потрапив у полон до бойовиків "ДНР", де його катували. Перебував у полоні до 27 грудня 2017 року, був звільнений з полону за обміном.

Козловський є автором понад 50 наукових книг та понад 200 статей у словниках, енциклопедіях, наукових періодичних виданнях, а також поетичних збірок та прозових творів. Серед напрямків його роботи була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу. Член НТШ в Україні, PEN, ініціативної групи "Першого грудня" та низки інших організацій. Мав багато нагород та відзнак від українських та іноземних громадських і релігійних організацій.

Раніше повідомлялось, що на 92 році життя померла легендарна українська гімнастка, заслужений тренер України Альбіна Дерюгіна.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті