"Під потужним тиском росіян". Військовий експерт Роман Світан розповів про проблемні ділянки фронту

На даний момент можна виділити кілька проблемних ділянок фронту, які перебувають під сильним тиском росіян. Про це в коментарі "ОстроВу" сказав військовий експерт Роман Світан.

"На даний момент у нас є кілька проблемних ділянок фронту. На Запорізькому фронті - це район Василівки, там росіяни зараз збирають досить немаленьке угруповання. Здебільшого там стоїть завдання оборони, але вони можуть використовувати його для наступальних дій. Наступна небезпечна ділянка для нас - це район Времівського виступу - ми його минулого року зрізали, але росіяни намагатимуться його повернути", - розповів він.

За його словами, під потужним тиском росіян перебувають населені пункти Новоукраїнка, Шахтарське та Богоявленка.

"Всю цю "кишеню" росіяни намагатимуться зачинити, видавивши наші війська по лінії Велика Новосілка - Покровськ. І в найближчі кілька місяців вони цим займатимуться", - зазначив Роман Світан.

"Залишається також проблемним Куп'янський напрямок, росіяни намагаються зачепитися за лівий берег Оскола, щоб видавити наші війська з лівого на правий берег", - додав він.

Крім того, залишається складною ситуація в районі Курахового та Селідового.

Разом з цим, зазначає військовий експерт, Збройні сили України мають можливість зупинити прориви росіян на всіх цих напрямках "при грамотному плануванні та перекиданні військ".

Раніше військовий експерт Роман Світан розповів, що у разі захоплення Селідового Донецької області, де зараз тривають бої, у російських окупантів відкриваються непогані можливості для оточення Покровська та Курахового.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті