Окупанти розстріляли двох українських військовополонених біля Селидового - прокуратура

Українські правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу окупантами двох полонених бійців ЗСУ біля м. Селидове Донецької області. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграм 21 жовтня.

Як повідомляється, 18 жовтня 2024 року о 14:38 представники ЗС РФ у Покровському районі захопили в полон двох українських військовослужбовців.

"Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу м. Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі, а за деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї", - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У повідомленні нагадується, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, російські окупанти розстріляли беззбройного українського полоненого військовослужбовця в селищі Нью-Йорк

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни вбили понад 100 українських військових, які здавалися в полон, але "міжнародні організації закривають на це очі". 

 

Статті

Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Донецьк
24.10.2024
17:00

Як ізраїльський песик Хібукі допомагає дітям з Донеччини переживати війну

Терапія полягає в тому, що дитина переносить на іграшку свої переживання і страхи та, говорячи від імені собачки, насправді проживає власний досвід, не замикається на своїй психотравмі, розповідає про власні переживання та почуття.
Країна
24.10.2024
09:00

Українські банки: війна, а прибутковість зростає

Цього року динаміка у банків справді вражає. Вже за підсумками І півріччя вони отримали рекордний прибуток – 79 млрд грн, на 16,8% більше за минулорічний показник.
Всі статті