Окупанти розстріляли двох українських військовополонених біля Селидового - прокуратура

Українські правоохоронці розпочали розслідування за фактом розстрілу окупантами двох полонених бійців ЗСУ біля м. Селидове Донецької області. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграм 21 жовтня.

Як повідомляється, 18 жовтня 2024 року о 14:38 представники ЗС РФ у Покровському районі захопили в полон двох українських військовослужбовців.

"Окупанти, які штурмували лісопосадку поблизу м. Селидове, поклали беззбройних військовополонених обличчям донизу. Вони утримували їх у такому положенні, притискаючи ногами до землі, а за деякий час розстріляли впритул з автоматичної зброї", - йдеться в повідомленні.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

У повідомленні нагадується, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій і кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомлялося, російські окупанти розстріляли беззбройного українського полоненого військовослужбовця в селищі Нью-Йорк

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що росіяни вбили понад 100 українських військових, які здавалися в полон, але "міжнародні організації закривають на це очі". 

 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті