Окупанти зазивають мешканців Херсонщини до лав "міліції": фізичний і моральний стан не мають значення – ГУР

Російські окупанти намагаються мобілізувати чоловіків на захоплених територіях Херсонської області й обіцяють "туристичні подорожі" пенсіонерам. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 19 вересня.

"На зборах місцевих жителів, які представники окупаційної адміністрації провели у селищі Мирне Херсонської області за участі військових РФ, обговорювалось питання набору місцевих чоловіків до складу "народної міліції", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що окупанти підкреслювали: освіта, вік, фізичний та моральний стан для мобілізації не мають жодного значення.

Підкреслюється, що, окрім цього, на зборах обговорювали питання отримання паспортів РФ та майбутнього пенсійного забезпечення.

"Представники окупаційної адміністрації розповіли про "високий рівень життя" пенсіонерів РФ, – пише ГУР. – А також, що кожного з них влада обов’язково щорічно "відправляє у туристичні подорожі".

Раніше повідомлялось, що окупанти на кілька днів заборонили чоловікам виїзд із Криму, тестували готовність до мобілізації.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті