Нові країни подають заявки на участь у чеській ініціативі щодо закупівлі боєприпасів для України

Нові країни, які бажають приєднатися до чеської ініціативи щодо боєприпасів для України, продовжують подавати заявки до Чеської Республіки. Про це повідомляє «Чеське радіо» з посиланням на міністра оборони Яну Чернохову.

За словами міністра, у процесі підготовки перебувають меморандуми про взаєморозуміння з низкою держав, які мають намір підтримати чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів.

У повідомленні нагадується, що минулого тижня прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що 15 країн ЄС і Організація Північноатлантичного договору (НАТО) вже внесли понад 1,6 мільярда євро (39,5 мільярда крон).

За оцінками урядових політиків, до кінця року Україна має отримати близько півмільйона одиниць боєприпасів. Міністр оборони Чехії сподівається, що поставки будуть відчутні на полі бою.

"Ми зробимо все можливе, щоб це було так. Але боєприпаси будуть у руках українців, і все залежатиме від тактики, яку вони оберуть. Ми можемо надати їм підтримку саме у формі військового матеріалу", - підкреслила глава чеського Міноборони.

Як повідомлялося, Міноборони ФРН закупить більше боєприпасів, щоб поповнити склади і допомогти Україні

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті