Міноборони ФРН закупить більше боєприпасів, щоб поповнити склади і допомогти Україні

Міноборони ФРН закупить більше боєприпасів, щоб поповнити склади і допомогти Україні. Про це повідомляє Телеграм-канал «DW Главное».

Зазначається, що за даними видання Der Spiegel, яке посилається на лист міністерства до бюджетного комітету бундестагу, рамкова угода міністерства з виробником озброєнь Rheinmetall на суму близько 880 мільйонів євро має бути збільшена щонайменше на 200 тисяч снарядів калібру 155 міліметрів. 

Ці снаряди використовуються зокрема в німецьких самохідних артилерійських установках PzH 2000. Замовлення призначене для поповнення практично порожніх складів бундесверу, йдеться в листі. 

Міністерство також хоче, щоб компанія Rheinmetall відкрила нову лінію з виробництва дефіцитних боєприпасів у Нижній Саксонії. Це зробить Німеччину «більш незалежною від глобальних ланцюжків поставок», цитує лист Der Spiegel. 

Рамкова угода на поставку загалом понад двох мільйонів снарядів також покликана підтримати Україну в найближчі роки. Партнери України в останні місяці відчайдушно шукають артилерійські боєприпаси по всьому світу, нагадує видання.

Як повідомлялося, Шольц заспокоїв: застосування німецької зброї по цілях у РФ не загрожує ескалацією.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті