Населення росії за 5 місяців скоротилося більш ніж на 400 тисяч. Такого не було "за всю сучасну історію"

З січня до травня 2022 року населення росії скоротилося на 430 тисяч осіб. Такого не було "за всю сучасну історію", повідомляє "Голос Америки" з посиланням на дані Росстату.

Зазначається, що загальна чисельність населення РФ впала до 145,1 млн. осіб - ці дані включають населення анексованого Криму. З моменту анексії півострова 2014 року це найнижчий показник чисельності російського населення. Без урахування Криму чисельність населення росії майже досягла 142,7 млн. осіб.

Як зазначає видання Moscow Times, у перші місяці 2022 року в середньому населення росії зменшувалося на 86 тисяч осіб постійних жителів щомісяця, чого не спостерігалося жодного разу за всю сучасну історію - у тому числі в розпал епідемії коронавірусної інфекції, коли, за офіційними даними, від COVID-19 помирали понад тисячу людей на добу.

При цьому смертність у РФ, згідно з Росстатом, за підсумками січня-травня знизилася порівняно з попереднім роком. Зменшилася і кількість народжених. Природне зменшення населення за 5 місяців склало 355 тисяч осіб. У середньому по країні на кожного, хто народився, довелося 1,7 померлих. При цьому, порівняно з минулим роком, природне зменшення навіть дещо знизилося, проте падінню чисельності населення сприяв різкий відтік мігрантів.

Більше того, у статистиці, мабуть, не враховано людей, які виїхали з росії після початку війни в Україні - за різними оцінками, їх може бути від кількох десятків до кількох сотень тисяч. Переважна більшість із них, проте, продовжує числитися постійними жителями Росії, оскільки їх не знято з реєстрації, - наголошується в повідомленні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті