На східній ділянці фронту загинув 20-річний старобільчанин Євгеній Зінченко (ФОТО)

Старобільчанин Євгеній Зінченко, якому було 20 років, загинув на східній ділянці фронту. Про це повідомила Старобільська міська військова адміністрація у Facebook 5 січня.

"Навіки 20-літнім залишиться в нашій пам’яті, – сказано в повідомленні. – 2 січня 2023 року на українському сході загинув старобільчанин Євгеній Зінченко. Йому було всього 20. Народився у селі Калмиківка, потім з сім’єю переїхав до Стробільська, там навчався і ріс".

Зазначається, що у 18 років Євгеній почав свою армійську службу на лінії розмежування в зоні ООС – у Золотому на рідній Луганщині. Саме там його застав початок повномасштабної війни. В районі Кремінної хлопець разом з побратимами-прикордонниками боронив Україну впродовж п’яти місяців. Потім, після ротації, наприкінці грудня, 20-го числа, знов повернувся на східний фронт.

"Женя хотів вивісити український прапор над звільненим Старобільськом, – сказано в повідомленні МВА. – Ми зробимо за тебе це, Євгенію, обіцяємо. За тебе і за всіх тих хлопців та дівчат, які поклали свої життя заради нашої Перемоги".

Раніше повідомлялось, що загинув науковець, волонтер, військовослужбовець з Луганщини Андрій Жидков.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті