На Покровському напрямку окупанти здійснили 16 атак на позиції ЗСУ - Генштаб

На Покровському напрямку російські окупанти здійснили 16 атак на позиції українських захисників. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у денному зведенні станом на 13.30 31.травня. 

Як повідомляється, сім атак окупантів на Покровському напрямку відбито в районах Калинового, Новоселівки Першої та Нетайлового, ще дев’ять тривають поблизу Новоолександрівки, Сокола, Прогресу та Невельського. 

На Лиманському напрямку російські  загарбники намагалися покращити положення неподалік Діброви. Сили оборони завадили цьому. Ворожу атаку відбито. Ситуація контрольована. Водночас російські війська завдали ударів керованими авіаційними бомбами по Сіверську (із застосуванням однієї КАБ), Дробишевому (із застосуванням двох КАБ) та Новоєгорівці (із застосуванням теж двох КАБ). 

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилась до п’яти. Ворог продовжує атакувати  в районах  Білогорівки, Виїмки та Роздолівки. Успіху не має.

Три рази з початку доби росіяни вдавалися до штурмових дій на Курахівському напрямку. Одну атаку наші оборонці успішно відбили.  В напрямку Красногорівки ще тривають бої.

На Придніпровському напрямку, в районі плацдарму на лівобережжі Дніпра, окупанти двічі атакували в районі Кринок. Успіху не мали. 

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Як повідомлялося, з російського полону 31 травня повернули в Україну 75 військових та цивільних.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті