На патрулювання до Польщі прибудуть шість американських винищувачів

Американські винищувачі F-22 «Raptor» прибудуть до Польщі на початку наступного тижня. Про це повідомляє "Польське радіо".

Зазначається, що шість літаків будуть розміщені на авіабазі в Лаську. 

Міністр національної оборони Маріуш Блащак розповів, що союзники не вперше діятимуть у Польщі.

«Ми маєму угоду про співпрацю з нашими союзниками з НАТО та Сполучених штатів, тому в ротаційному форматі американські війська присутні в Польщі. Це все покликане відлякати агресора і продемонструвати солідарність країн НАТО», - розповів міністр.

Головним завданням американських пілотів у Польщі буде патрулювання повітряного простору та навчання з польськими пілотами. Відповідно до інструкцій НАТО, подібні завдання також періодично виконують інші союзники.

Американський F-22 «Raptor» розроблений за технологією стелс, що ускладнює виявлення ворожими радарами. Зараз літаки задіяні у Великій Британії, йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті