На звільнених територіях Харківщини пенсії почнуть виплачувати вже з понеділка

Укрпошта наступного тижня готова забезпечити першу доставку і виплату пенсій жителям звільнених від рф населених пунктів Харківської області. Відповідне рішення було ухвалено 10 вересня за результатами засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій, - повідомляє прес-служба Мінреінтеграції у Телеграм.

«Пересувні відділення почнуть розвозити пенсії з понеділка-вівторка. На етапі вирішення також питання щодо тих пенсіонерів, які отримують виплати на картки. Але й вони найближчим часом будуть усунуті. Пенсії отримають всі», - уточнюється у повідомленні.

За інформацією міністерства, на засіданні Координаційного штабу його учасники обговорили роботу органів влади, відновлення зруйнованої інфраструктури, розмінування територій, доставку соцвиплат, надання гуманітарної допомоги.

Координаційний штаб з питань деокупованих територій закликав жителів звільнених від рф територій не поспішати з поверненням до щойно звільнених населених пунктів, оскільки насамперед їх мають перевірити фахівці та відновити всі системи життєзабезпечення.

Як повідомлялося у Харківській ОВА поінформували, що на деокупованих територіях Харківської проводять подворовий, поквартирний обхід.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті