На окупованому Донбасі працюють лише 33 шахти, але й з них росіяни хочуть залишити тільки третину

На окупованих територіях Донецької та Луганської області із 33  наявних вугільних підприємств залишиться лише 11 рентабельних. Про це заступник міністра енергетики РФ Сергій Мочальников розповів в інтерв'ю росЗМІ.

Він наголосив, що на російську державну підтримку нерентабельні шахти можуть не розраховувати.

«Ми працюємо з колегами із Донецька, з Луганська. Основне посилання – із 33 працюючих підприємств мають залишитися ті, які зможуть рентабельно працювати без державної підтримки, і вони мають стати приватними. Сьогодні процес йде повним ходом, вже чотири перші інвестори є, вони схвалені, і 11 вугільних шахт у Донецьку та Луганську вже практично знайшли своїх нових власників», - заявив Мочальников.

Як повідомлялося, у квазіутворенні "ДНР" чотири українські шахти "передали в оренду інвестору" - російському ТОВ "Імпекс-Дон", зареєстрованому в Ростові-на-Дону у квітні 2015 року (основний вид діяльності - видобуток вугілля та антрациту). 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті