На Київщині коштом Фонду ліквідації відбудують 97 пошкоджених війною об'єктів

Дев’яносто сім об’єктів, пошкоджених російськими загарбниками, відновлять у Київській області за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це під час брифінгу 30 вересня повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.  

За його словами, роботи вже розпочаті  на понад 30 об’єктах, йдеться про житлові будинків та громадські установи.

"Об’єкти будуть відновлені у 18 громадах, які постраждали від російської агресії. В першу чергу, це житлові багатоквартирні будинки. Ми зможемо повернути до осель понад 5,3 тис. мешканців", - розповів Кравченко.

Загалом передбачена відбудова 97 пошкоджених та зруйнованих шкіл, дитячих садків, лікарень.

"Уже відновлюємо будинок в Ірпені на Гостомельському шосе, в Бучі на вулиці Енергетиків, Вокзальній, в Макарові на вулиці Садовій. Ще 11 багатоквартирних будинків відбудує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Це багатоквартирні житлові будинки в Ірпені, Макарові, Пісківці, Бучі, Василькові та Вишгороді", - додав начальник ОВА.

Нагадаємо, що внаслідок бойових дій в лютому-березні 2022 року на Київщині зафіксовані руйнування більше ніж 27 тисяч об’єктів у 46 з 69 громад.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті