На фронті відбулося 73 зіткнення з початку доби, половина атак припала на Курахівський і Покровський напрямки - Генштаб

Російські окупанти 73 рази атакували позиції Сил оборони України від початку доби, понад половина всіх атак припала на Курахівський і Покровський напрямки. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 16.00 3 жовтня. 

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже 20 атак позицій наших захисників в районах Сухої Балки, Гірника, Новоторецького та Крутого Яру. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, уже відбили 18 атак противника, два боєзіткнення тривають дотепер. Основні зусилля окупанти зосередили біля Миколаївки та Селідового, де зафіксовано сім та п’ять боєзіткнень відповідно. 18 боїв сьогодні відбулося на курахівському напрямку, де загарбники найактивніше намагаються просунутися в районах Новоолександрівки, Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Трудового та Катеринівки. П’ять боїв досі тривають", - ідеться у зведенні.

Як повідомляється, десять разів ворог атакував українські позиції на Куп'янському напрямку, дев'ять - на Лиманському, п'ять із них тривають, чотири - на Торецькому, по три - на Краматорському та Времівському, причому біля Богоявленки бої тривають досі, два - на Оріхівському. Точаться бої на Північному напрямку біля Спірного, один ворожий штурм українські захисники відбили.

Російська авіація скинула одну керовану авіаційну бомбу на територію Курської області Росії, а на Харківському напрямку - десять керованих авіаційних бомб поблизу Черкаської Лозової, Стариці та Бочкового.

На Лиманському напрямку некерованими авіаційними ракетами терористи обстріляли Новоєгорівку та Серебрянський ліс. Ворог активно застосовує авіацію на Краматорському напрямку, запустивши в районі міста Часів Яр Донецької області 11 керованих авіабомб. На Торецькому напрямку авіація агресора здійснювала бомбардування районів населених пунктів Катеринівка та Клебан-Бик.

Російських артилерійських обстрілів зазнавали прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, президент Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Вугледара. 

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті