На Донеччині примусово евакуюють дітей із Селидового та ще з 14 населених пунктів

Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану прийнято рішення про примуусову евакуацію дітей з окремих населених пунтків Донецької області. Про це повідомив у Телеграм очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін 5 серпня.

"Взяв участь у засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Засідання пройшло під головуванням віце-прем’єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

На засіданні прийняли рішення про евакуацію дітей з їх родинами у примусовий спосіб з Мирнограда, сіл Маринівка, Михайлівка, Лисівка та міста  Новогродівка Новогродівської ТГ, сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, сіл Костянтинопольське та Острівське Курахівської ТГ", - повідомив Філашкін.

Як зазначив очільник Донецької ОВА, за рекомендацією командувача оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» Андрія Гнатова було прийняте рішення про примусову евакуацію дітей з Селидового.

"Також сьогодні на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Донецької області прийняли рішення про проведення евакуації у примусовий спосіб дітей з населених пунктів, наближених до лінії розмежування на 10 кілометрів", - повідомив Вадим Філашкін. 

Нагадаємо, 31 липня у Донецькій області запровадили примусову евакуацію дітей із батьками чи законними представниками із шести населених пунктів через безпекову ситуацію. 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті