На Донеччині примусово евакуюють дітей із шести населених пунктів

У Донецькій області запровадили примусову евакуацію дітей із батьками чи законними представниками із шести населених пунктів через безпекову ситуацію. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану погодили рішення та підтримали примусову евакуацію дітей.

Зазначено, що їх евакуйовуватимуть у примусовому порядку із батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донеччини.

Загалом планується евакуювати 21 дитину.

Відомство наголошує, що діти та їхні батьки/законні представники у більш безпечних регіонах України будуть забезпечені безплатним прихистком, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою.

"Зауважимо, що евакуація здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33", - підкреслюють у повідомленні.

Нагадаємо, 73 жителя Донеччини евакуювали 29 липня і до громад Волинської області. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті