На Дніпропетровщині відремонтували вже 39 шкільних укриттів

З початку року в Дніпропетровській області місцевим коштом відремонтували 39 шкільних укриттів, і ще майже 30 – в роботі. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА. 

«Поки у дітей літні канікули, дорослим час подбати про підготовку до нового навчального року. У переліку нагального – створення безпечного середовища. Адже прагнемо максимально повернути учням Дніпропетровщини офлайн навчання. Головна умова для цього – наявність укриттів», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Він додав, що область, як і торік, втілюватиме окремий проєкт з облаштування укриттів. Їх планують оновлювати за гроші державної субвенції та громад. Модернізувати збираються 9 об’єктів на п’яти територіях.

Після капітального перевтілення укриття одного з навчально-виховних комплексів Дніпра запрацювало навесні 2024-го. Воно розраховане на 170 людей.

Під час повітряної тривоги туди спускаються молодші учні і вихованці місцевого дошкільного відділення. Поки школярі на літньому відпочинку, укриттям користуються лише найменші.

Ремонт сховища зробили місцевим коштом. З облаштуванням простору допомогла одна з благодійних організацій.

«Проводився конкурс, ми подали заявку і виграли. Отримали меблі: лави, столи, стільці, шафи. Від дитячих фондів – розмальовки, канцелярське приладдя, настільні ігри, пледи. Завдяки укриттю навчальний процес безперервний. Малі не лякаються, не панікують. Спокійно спускаються під час повітряної тривоги», – наголосила в.о. директора навчального закладу пані Євгенія. 

В укритті проведені всі необхідні комунікації. У кранах тепла вода, є душова. Встановили телевізор, аби вмикати хлопцям та дівчатам веселі відео-руханки.Окремо облаштували медпункт і куточок психологічного розвантаження.

Як повідомлялося, на Донеччині триває реалізація 32 проєктів з облаштування укриттів в закладах освіти. 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті