Москву готують до нової хвилі мобілізації, вводиться заборона збиратися групами понад 20 осіб – ГУР

В РФ готуються до нової хвилі мобілізації, під прицілом військкоматів наразі жителі москви, вводиться заборона збиратися групами понад 20 людей. Про це повідомило Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі 18 січня.

"Передбачається, що нова хвиля мобілізації в РФ характеризуватиметься підвищеною увагою до населення "центральних регіонів", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що на підприємства столиці РФ прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників.

Зазначається, що заходи супроводжують моральним тиском, залякуванням людей.

"Найбільший інтерес воєнкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності", – йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично.

У москві формуються "добровільні" групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно отриманих інструкцій, "підозрілим" вважаються будь-які групи понад 20 осіб.

Також повідомляється, що власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити "добровільні" пожертви на користь збройних сил РФ (подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів).

Раніше повідомлялось, що в "Єдиній Росії" хочуть повернути до РФ чоловіків, які втекли від мобілізації. Але не всіх.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті