Мешканець Буковини завозив брендові речі під виглядом гуманітарної допомоги. Прокуратура в курсі 

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області повідомили про підозру буковинцю, який завозив брендові речі під виглядом гуманітарної допомоги. Про це йдеться в повідомленні прес-служби БЄП.

У такий спосіб ділок отримував пільги зі сплати митних платежів.

Під час розслідування детективи встановили, що, відповідно до заповненої митної декларації, чоловік мав, нібито, передати гуманітарну допомогу до відомого на Буковині благодійного фонду. 

Натомість замість задекларованих консервів, підгузків, серветок й інших товарів, буковинець завіз на митну територію України одяг, взуття, сумки та парфуми люксових брендів. 

В рамках досудового розслідування детективи Теруправління вилучили товари вартістю майже 1,7 млн грн та повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 222 КК України (надання завідомо неправдивої інформації органам державної влади, органам влади Автономної Республіки Крим чи органам місцевого самоврядування, банкам або іншим кредиторам з метою одержання субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг щодо податків у разі відсутності ознак злочину проти власності).

Досудове розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Чернівецької обласної прокуратури.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті