В "Укренерго" попередили про фейкові Telegram-канали, що маніпулюють даними про відключення світла

Низка Telegram-каналів почали поширювати неправдиву інформацію щодо відключень світла. Вони маніпулюють даними щодо графіків відключень. Про це НЕК "Укренерго" повідомила у Телеграм 29 серпня.

В "Укренерго" зазначили, що такі Telegram-канали - це чергова маніпуляція на чутливій темі повернення заходів обмеження споживання електроенергії. Українцям радять не переходити за посиланнями, вказаними у таких дописах. Адже дані, які вимагають при реєстрації на таких Telegram-каналах, можуть бути використані шахраями у своїх недоброчесних цілях.

Варто зауважити, що інформацію про відключення світла кияни можуть дізнатись у додатку "Київ Цифровий". А жителі інших областей - на сайтах своїх обленерго.

"Будь ласка, не давайте себе ошукати, завжди перевіряйте інформацію на офіційних сторінках НЕК "Укренерго", Міненерго та ваших обленерго", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, в НЕК "Укренерго" повідомили, що 29 серпня екстрені (аварійні) відключення електроенергії запроваджено в 11 областях і Києві. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті