Маніпуляція! Жителі Новогродівки Донецької області визнають, що життя в місті закінчилося з початком російського «звільнення». Але винні все одно ЗСУ

Жителі Новогродівки Донецької області після окупації міста російськими військами розповіли місцевим пропагандистам про нібито «звірства» ЗСУ проти мирного населення.

При цьому вони чітко розуміють, що всі їхні проблеми почалися саме через агресію РФ проти України. «Життя покинуло селище одразу після початку звільнення», - цитують слова “очевидців” сепаратистські ЗМІ.

«У селищі не залишилося працюючих магазинів, аптек і лікарень. Медикаментів, так само як і продовольства бракувало», - підтверджують вони, що до “звільнення” все це було. 

При цьому змучені бойовими діями жителі Новогродівки на камеру розповідають, що місто знищила не російська армія, що наступає, а нібито ЗСУ, які тримали тут оборону.

«Українська армія, розуміючи, що відхід неминучий, випалювала все навколо себе. Ба більше, після відпрацювання артилерією і танками на вцілілі будинки прямували дрони, щоб точно не залишити жодного шансу будівлям», - без будь-яких доказів заявляє один із них.

«Прильоти були такі, що випалювалося все повністю - всі сараї, будинки, квартири, це був кошмар. Гасити нічим, води немає, люди по підвалах бояться виходити, тому що тільки вийдемо - відразу прильоти йдуть. Вони били саме по цивільних. Там, де сиділи мирні люди», - підтримала його брехню інша “свідок”.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті