Лісовий розповів про формати та канікули в новому навчальному році

Школи та заклади вищої освіти вже готуються до нового навчального року – розглядають варіант змішаного формату навчання, початку занять на пізніші години у зимовий період та запуск навчального року у вишах в теплий сезон. На цьому наголосив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України, - пише Апостроф.

Він вказав на те, що планується запровадити ряд організаційних заходів для проведення навчального процесу. Зокрема Лісовий не скасовує варіант повернення змішаного формату навчання в школах:

"Зокрема, онлайнового навчання в якихось пікових складних періодах".

Він зауважує: наразі існує два підходи до подальшого проведення освітнього процесу. Зокрема заклади вищої освіти можуть скористатись тим, що почнуть навчальний рік ще в теплий сезон та зроблять зимові канікули довшими:

"Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше – в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше".

Щодо ситуації зі школами – він вказав на те, що навчальний рік не планують розпочинати раніше, проте в зимовий період можуть зміщувати сам початок занять, наприклад, ближче до 10 ранку:

"Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи, там де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями".

Лісовий також наголосив на важливості розв'язання питань технічного забезпечення закладів освіти, зокрема що стосується електрогенерації:

"Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30% закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений в закладі освіти".

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті