Лісовий розповів про формати та канікули в новому навчальному році

Школи та заклади вищої освіти вже готуються до нового навчального року – розглядають варіант змішаного формату навчання, початку занять на пізніші години у зимовий період та запуск навчального року у вишах в теплий сезон. На цьому наголосив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України, - пише Апостроф.

Він вказав на те, що планується запровадити ряд організаційних заходів для проведення навчального процесу. Зокрема Лісовий не скасовує варіант повернення змішаного формату навчання в школах:

"Зокрема, онлайнового навчання в якихось пікових складних періодах".

Він зауважує: наразі існує два підходи до подальшого проведення освітнього процесу. Зокрема заклади вищої освіти можуть скористатись тим, що почнуть навчальний рік ще в теплий сезон та зроблять зимові канікули довшими:

"Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше – в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше".

Щодо ситуації зі школами – він вказав на те, що навчальний рік не планують розпочинати раніше, проте в зимовий період можуть зміщувати сам початок занять, наприклад, ближче до 10 ранку:

"Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи, там де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями".

Лісовий також наголосив на важливості розв'язання питань технічного забезпечення закладів освіти, зокрема що стосується електрогенерації:

"Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30% закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений в закладі освіти".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті