Куба підтвердила, що наступного тижня чекає на чотири російські кораблі, включно з атомним підводним човном. Запевняє, що без ядерних ракет

Чотири російські кораблі, включно з атомним підводним човном, прибудуть до Гавани наступного тижня на тлі ескалації напруженості через підтримку України Заходом у її війні з РФ. Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на кубинських офіційних осіб, які згадують про «історично дружні відносини» між Кубою та РФ.

МЗС Куби повідомило у пресрелізі, що кораблі будуть у Гавані з 12 по 17 червня. Відомство зазначило, що жоден із них не нестиме ядерної зброї, і запевнило, що їхня присутність «не становить загрози для регіону».

Повідомлення з'явилося через день після того, як американські офіційні особи заявили, що Вашингтон відстежує російські військові кораблі та літаки, які, як очікується, прибудуть до Карибського басейну для участі у військових навчаннях.

За їхніми словами, навчання є частиною ширшої російської відповіді на підтримку України Сполученими Штатами.

МЗС Куби назвало чотири російських кораблі, на яких чекають: фрегат «Адмірал Горшков», атомний підводний човен «Казань», танкер «Академік Пашин» та буксир «Николай Чикер».

Як повідомлялося, російський диктатор путін заявив, що удари західною зброєю по цілях на території РФ спричинять «асиметричну відповідь».

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті