Бербок не згодна з Шольцем та підтримує постачання Україні далекобійних ракет

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок підтримує ідею поставок Україні Заходом далекобійних ракет для самооборони, навіть з огляду на те, що канцлер ФРН Олаф Шольц займає з цього питання іншу позицію. Це випливає із заяв, зроблених нею під час передачі Bericht aus Berlin телеканалу ARD у неділю, 29 вересня, - пише DW.

"Я завжди говорила, що вони (далекобійні ракети. - прим.) відіграють важливу роль, особливо для подолання мінного поясу на сході України", - нагадала політик із партії "Зелені". На запитання про можливість постачання Києву з Німеччини інших видів озброєння вона наголосила, що вже чітко висловила свою думку щодо цього, однак у канцлера ФРН Олафа Шольца - інша позиція. "А в коаліції - у демократичній коаліції відбувається так, що, якщо партнери не можуть домовитися про один пункт, ми не можемо це підтримати (постачання далекобійної зброї в Україну. - Ред.), - вказала Бербок. - Тоді це роблять американці, і британці, і французи".

Видання зазначає, що Бербок укотре висловилася за продовження Німеччиною військової допомоги Україні. Особливо важлива ця підтримка з огляду на можливість повернення в Білий дім США експрезидента країни Дональда Трампа після виборів, аргументувала вона. На що можна було покластися щодо Трампа, то це "те, що події наступного дня були абсолютно непередбачувані", заявила Бербок у зв'язку з цим.

Президент України Володимир Зеленський наполегливо вимагає від західних країн дозволити Києву використовувати надану зброю для ударів по об'єктах у Росії, розташованих за сотні кілометрів від українського кордону. Для цього США мали б дозволити використання ракет ATACMS, а Великобританія - крилатих ракет Storm Shadow. Німецько-шведські крилаті ракети TAURUS теоретично могли б досягти Москви - однак постачати таку зброю Києву Олаф Шольц відмовився.

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті