Колишні зеки, які з в'язниці завербувалися в «СВО», скаржаться Путіну, що їх не визнають ветеранами і грошей не дають 

Колишні зеки, які з в'язниці завербувалися в «СВО», скаржаться Путіну, що їх не визнають ветеранами і грошей не дають. Про свої проблеми вони розповіли у відеозверненні до російського диктатора.

«Нас засувають як людей, як таких, що нічого не зробили для Росії, які не брали участі в СВО, марають брудом і позбавляють багато чого», - зокрема кажуть найманці ПВК «Вагнера» і підрозділу «Шторм-Z» з Орловської області.

Вони розповіли, що вже рік чекають на ветеранські посвідчення, однак у військкоматі їм повідомили, що колишні ув'язнені «не мають жодного відношення» до добровольців. 

«Багато хто втратив здоров'я, хтось кінцівки. Зараз нас позбавляють усієї соціальної допомоги, нам не надають військову медичну комісію... Жодних виплат за поранення, зокрема федеральних, нам не надають, бо наша документація відрізняється від МО РФ", - заявляють кримінальники. 

Не отримують вони виплати і за державні нагороди. «Юристи військкоматів конкретно відповідають, що ці залізяки нічого не значать, і нехай виплачують за нагороди ті, хто їх підписував».  

Підпис [в указах про нагородження] стоїть ваш, Володимире Володимировичу", - намагаються вони достукатися до Путіна.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті