Генсек ООН вважає, що у 2023 році можна домогтися припинення війни РФ проти України

Генсек ООН Антоніу Гутерріш вважає, що у 2023 році можна домогтися припинення війни, яку РФ веде проти України. Про це він заявив на прес-конференції 19 грудня, пише "BBC News. Русская служба".

"Я не дивлюся оптимістично на можливість ефективних переговорів про мир у найближчому майбутньому. Я вважаю, що військове протистояння продовжиться і вважаю, що нам ще доведеться зачекати на момент, коли серйозні переговори про мир стануть можливими, – сказав він на прес-конференції. – Коли я говорив про те, що не бачу можливостей для мирних переговорів у найближчій перспективі, я не мав на увазі весь 2023 рік. Я дуже сподіваюся, що 2023 року ми зможемо досягти миру".

Гутерріш наголосив, що ООН концентрує зусилля на підвищенні ефективності зернової угоди та прискоренні обміну полоненими.

Раніше повідомлялося, що Зеленський просить ООН надіслати експертів на енергетичні об'єкти України.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті