Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева - ГУР

Евакуйовані із сектора Газа 145 українців, а також громадяни Молдови і один палестинець прилетіли до Кишинева ввечері 11 листопада, - пише Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України у своєму Телеграм-каналі.

"155 людей, яких у межах місії ГУР МО України та МЗС України евакуювали із сектору Гази, прибули до аеропорту Кишинева рейсом з Єгипту. Із зони конфлікту врятовані ― 145 громадян України, 9 громадян Молдови та один палестинець. Далі українців чекає дорога додому", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед евакуйованих - багато сімей з дітьми, а також одна громадянка України, яка має онкологічне захворювання: після прибуття до столиці Молдови її негайно доправили каретою швидкої допомоги на один з пунктів пропуску з Україною, де її зустріла бригада наших медиків та довезла до лікарні в Одесі. 

"Операція з порятунку наших співгромадян на Близькому Сході триває", - пише відомство.

Раніше повідомлялось, що Україна евакуювала ще 11 своїх громадян із сектора Гази.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті