Байден наказав американським військовим допомогти Ізраїлю відбити удар Ірану

Президент США Джо Байден наказав військовим США допомогти Ізраїлю в захисті від атак Ірану й збити ракети, націлені на країну 1 жовтня. Про це з посиланням на адміністрацію президента США пише "ВВС" 1 жовтня.

"Адміністрація президента США заявила, що президент Джо Байден наказав американським військовим допомогти Ізраїлю у відбитті удару", - йдеться в повідомленні "ВВС". 

Зазначається, що США та інші союзники допомогли Ізраїлю і у відбитті масованого іранського удару 13 квітня цього року.

"Президент США Байден і віцепрезидент Гарріс стежать за іранською атакою на Ізраїль із ситуаційної кімнати Білого дому", - пише "Reuters" з посиланням на представника Ради національної безпеки Білого дому.

Сам Байден повідомив у ЗМІ, що скликав термінову нараду щодо ситуації в Ізраїлі.

"Я скликав нашу групу національної безпеки, щоб обговорити плани Ірану здійснити неминучий ракетний удар по Ізраїлю. Ми обговорили, як Сполучені Штати готові допомогти Ізраїлю захиститися від цих нападів і захистити американський персонал у регіоні", - написав Байден у соцмережах.

Раніше повідомлялось, що Іран випустив ракети по Ізраїлю.

Статті

Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Всі статті