Ексречник Повітряних сил розповів про втрати літаків ЗСУ унаслідок удару РФ по аеродрому у Миргороді

Ексречник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, скільки українських літаків знищено та пошкоджено внаслідок удару росіян по аеродрому в Миргороді 1 липня. Про це він написав у Facebook.

За його словами, унаслідок ракетного удару було знищено один літак, який «намагалися врятувати й навіть вжили певних заходів». 

Ігнат зазначив, що ще кілька «неробочих» літаків «посікло». 

Тим часом росіяни стверджують, що знищили 7 бортів.

Юрій Ігнат також розповів про нову тактику росіян, які, ймовірно, вимикають GPS-навігацію розвідувальних безпілотників і направляють їх в бік об’єкта інерційно. Уже над об’єктом навігацію вмикають і наводять ракети на ціль.

Як зазначив ексречник Повітряних сил, ймовірно, те саме росіяни здійснили й у випадку розвідувального безпілотника «Орлан-10», що навів ракети на аеродром у Миргороді. На думку військового, удари по аеродромах стали частішими, тому що українські пілоти є загрозою для росіян.

«Адже усі типи тактичної авіації адаптовані під західну високоточну зброю і завдають болючих ударів по передових позиціях і тилах ворога. Проблема лиш у тому, що ризик великий і західних бомб мало. Треба більше», — вважає Ігнат.

Як повідомлялося, з початку липня росіяни двічі уразили макети літаків і ЗРК на аеродромах у Кривому Розі й в Одеській області. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті