Олещук: Двічі від початку місяця росіяни уразили макети літаків і ЗРК на аеродромах у Кривому Розі й в Одеській області

Російські окупанти уразили макети літаків і ЗРК на українських аеродромах двічі від початку червня. Про це, розмістивши відповідне відео, повідомив командувач Повітряних сил України Микола Олещук у Телеграм 6 липня.

"Звісно, і ми, і ворог маємо втрати техніки і людей. Але жодна із сторін не говорить про це публічно. Зрозуміло чому! Як виняток, аби пояснити суспільству, що не все так однозначно, демонструю два свіжих ворожих удари "Іскандерами-М", знятих з російських розвідувальних БПЛА. Аеродром Долгінцеве (Кривий Ріг - 3. 07) та район "Южноє" (Одещина - 6.07) – особовим складом Повітряних Сил успішно проведено заходи з пасивної оборони!" - написав Олещук.

Він подякував усім, хто допомагає із якісними макетами літаків та ЗРК, й підкреслив, що  ворога стало менше "Іскандерів".

"А макети ще підвезуть", - зазначив Олещук.

Раніше з посиланням на Олещука повідомлялось, що в ніч на 6 липня в небі України знищено 24 з 27 ворожих "шахедів".

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті