Ексочільник "Укренерго" Кудрицький заявив, що з анонсованого "Гігавата Зеленського" побудовано лише близько 60 МВт

З одного Гігавата газової маневреної генерації (так званого "Гігавата Зеленського"), будівництво якого у червні 2024 році анонсував Президент України Володимир Зеленський, побудовано лише близько 60 МВт станом на серпень. Про це розповів ексочільник "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю "Економічній правді", опублікованому 12 вересня.

"Можливо, за останні 2-3 дні побудувалися сотні, але я, наприклад, знаю цифру порядку 60 МВт", - сказав Кудрицький у відповідь на процитовану журналістом заяву міністра енергетики України Германа Галущенко про те, що "...в Україні вже встановлено сотні МВт потужностей з анонсованого Зеленським 1 ГВт генерації на 2024 рік".

На питання журналіста щодо того, чи він має на увазі період з моменту виникнення терміну "Гігават Зеленського" (тобто з червня поточного року), Кудрицький зазначив: "Це взагалі. З яких одна станція підключалася півтора року. Друга, наскільки я знаю, введена нещодавно в роботу".

Раніше повідомлялось, що в липні Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов'язав НАБУ відкрити досудове розслідування проти Володимира Кудрицького за фактом отримання неправомірної вигоди

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті