ВАКС зобов'язав НАБУ відкрити досудове розслідування проти голови "Укренерго"

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) зобов'язав НАБУ відкрити досудове розслідування проти голови правління "Укренерго" Володимира Кудрицького (на фото) за фактом отримання неправомірної вигоди. Про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як зазначаэться, адвокат подав скаргу до Вищого антикорупційного суду на Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) за те, що вони не зареєстрували заяву про злочин, пов'язаний з головою правління "Укренерго".

У заяві йшлося про можливі кримінальні правопорушення, передбачені статтями 209, 364 та 368 Кримінального кодексу України, які стосуються зловживання владою та службовим становищем.

"Під час судового розгляду Скарги встановлено, що 01.07.2024 ОСОБА_6 на адресу НАБУ надіслано заяву про злочин від 28.06.2024, в якій заявником викладено обставини щодо можливого вчинення головою правління НЕК "Укренерго" ОСОБА_8 кримінальних правопорушень", - йдеться в ухвалі суду.

Суд розглянув скаргу та визнав, що НАБУ повинно було зареєструвати заяву, оскільки вона містила достатньо інформації про можливий злочин. 

ВАКС частково задовольнив скаргу та зобов'язав НАБУ внести відомості про можливі злочини до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

При цьому, ухвала ВАКС може бути оскаржена під час апеляції.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький попросив українців потерпіти та заявив про шанс уникнути відключень світла восени. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті