До суду скеровано обвинувальні матеріали щодо "депутатів" з "ЛНР" Надьон і Галінкіна

Обвинувальні матеріали щодо "депутатів" з "ЛНР" Зинаїди Надьон і Валерія Галінкіна скеровано до суду. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 29 липня.

"Слідчі Служби безпеки скерували до суду обвинувальні матеріали щодо двох "депутатів" угруповання "ЛНР", які сприяють ворогу в анексії українських територій. Обидва правопорушники обвинувачуються в колабораціонізмі за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні. 

Однією з обвинувачуваних є голова наглядової ради ПАО "Луганск-Нива" Зинаїда Надьон, яку в серпні минулого року окупанти внесли до списку кандидатів у "депутати народної ради ЛНР першого скликання" від партії "Єдиная росія". За результатами псевдовиборів фігурантка отримала місце в незаконному "парламенті ЛНР" і розпочала "депутатську роботу" із сприяння агресору в так званій "інтеграції" окупованих територій. 

Також наразі на розгляді в суді перебувають матеріали завершених кримінальних проваджень щодо участі Надьон в організації окупаційного референдуму (ч.2 ст.110, ч. 5 ст.111-1 КК України) та щодо фінансування окупаційної адміністрації РФ на Луганщині (ч.1 ст.110-2 КК України).

Ще одним обвинуваченим є ексдепутат Луганської міської ради від забороненої в Україні партії регіонів Валерій Галінкін. Правопорушник також погодився балотуватись до незаконної "народної ради ЛНР" від "Єдиної россії" та очікувано "виграв вибори". Зловмисник голосував за низку антиукраїнських рішень, спущених кураторами з РФ.

Правопорушників оголошено у розшук. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колаборантку з Луганська Зінаїду Надьон викрито на фінансуванні окупаційної адміністрації й бойовиків "ЛНР".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті