Для ВПО з Луганщини, які мешкають на Закарпатті, надійшла гуманітарна допомога (форма для реєстрації)

Для переселенців з Луганської області, які мешкають на Закарпатті і зареєстровані в Старобільському гуманітарному хабі у Сваляві, надійшла гуманітарна допомога від благодійників. Про це "ОстроВу" повідомила очільниця ГО "ЦСР "Дієва громада" Оксана Очкурова 26 жовтня.

"Зараз у нас є гуманітарні продуктові набори для родин з дітьми, які проживають у Сваляві та навколишніх селах", - повідомила Очкурова. 

За її словами, для отримання допомоги ВПО мають зареєструватись у хабі або основини свої дані - якщо вже є зареєстрованими. Зробити це можна через анкету, опубліковану в Телеграм-каналі "Дієвої громади" 25 жовтня. У першу чергу оновити дані запрошують родини ВПО з Луганської області з дітьми до 18 років.

Зазнавається, що після оновлення даних переселенцям перетелефонують із хаба. Видача гуманітарної допомоги буде проводитися у приміщенні Старобільського гуманітарного хабу (м. Свалява, вул. Чорновола, 3).

Уточнюється, що саме ця допомога надається в рамках реалізації проєкту "Покращення захисту дітей у надзвичайних ситуаціях в Україні шляхом надання безпечних притулків, забезпечення продуктами харчування та непродовольчими товарами, а також психосоціальної підтримки". Проєкт реалізує благодійний фонд "Комітет медичної допомоги в Закарпатті за підтримки "terre des hommes Deutschland e.V." за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. У той де час, незалежно від зазначеного проєкту, в Старобільському гуманітарному хабі і Сваляві регулярно надається гуманітарна допомога кільком категоріям ВПО із Луганської області. Це жінки та чоловіки віком старше 65 років, багатодітні родини, люди з інвалідністю, а також родини, які вперше звертаються хабу.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 066-065-81-25.

Раніше повідомлялось, що при гуманітарних хабах Старобільської РВА відкрились Центри підтримки сім’ї, де працюють переселенки - колишні клієнтки хабів.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті