Для участі в Українському легіоні в Польщі вже записалися кілька тисяч осіб - глава МЗС

Декілька тисяч осіб зареєструвалися для участі в Українському легіоні - новому добровольчому військовому підрозділі в Польщі. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на NATO Public Forum у Вашингтоні, де проходить саміт НАТО, пише "Інтерфакс-Україна" 11 липня.

"У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них уже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими", - сказав Сікорський.

За його словами, Польща займеться навчанням та екіпіруванням добровольців, а потім вони будуть надані Україні як підрозділ із правом повернення до Польщі після проходження ротації.

"Якби так вчинила кожна європейська країна, в України було б кілька бригад", - зазначив також польський міністр.

Раніше повідомлялось, що  Польща взяла на себе зобов'язання заохочувати громадян України, які перебувають на її території, повертатися додому для служби в ЗСУ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті