На прохання України Польща заохочуватиме українців повертатися додому для служби в армії

Польща взяла на себе зобов'язання заохочувати громадян України, які перебувають на її території, повертатися додому для служби в ЗСУ. Про це йдеться в Угоді про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Республікою Польща, укладеній 8 липня цього року під час візиту президента Зеленського до Варшави й оприлюдненій на сайті Президента України.

"Польща на прохання України заохочуватиме громадян України повертатися до України для служби у Збройних Силах України та інших Силах безпеки й оборони, - йдеться у пункті 14 розділу ІІІ "Оборонне та військове співробітництво. Військові спроможності України".

Яким чином це відбуватиметься, в документі не уточнюється.

Зазначається також, що у 2024 році Польща надасть Україні ще декілька пакетів істотної військової допомоги та продовжить надавати значну підтримку протягом наступних 10 років.

"Польща продовжуватиме виділяти військову допомогу Україні стільки, скільки буде потрібно, надаючи пріоритет зусиллям, спрямованим на зміцнення бойових спроможностей України в усіх сферах", - йдеться також в Угоді.

Раніше повідомлялось, що Україна та Польща уклали безпекову угоду, яка передбачає можливість перехоплення російських ракет і дронів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті