Діти з окупованого Рубіжного відпочили на Івано-Франківщині (ФОТО)

Дітям з окупованого й зруйнованого рашистами Рубіжного на Луганщині дозволив оздоровитись і відпочити лікувально-оздоровчий комплекс міста-побратима Долина Івано-Франківської області. Про це "ОстороВу" розказала методистка Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Хмельницька 9 вересня.

"Лікувально-оздоровчий комплекс "Дружба" міста Долина Івано-Франківської області гостинно прийняв тридцять одного вихованця нашого закладу", – розповіла Олена Хмельницька.

Підкреслюється, що заклад наразі працює на підконтрольній Уряду України території, і вихованці так само виїхали в безпечні регіони України.

Уточнюється, що міста Долина й Рубіжне пов’язують дружні тісні стосунки вже багато років. Про це повідомляє Рубіжанська міська ВЦА на своїй сторінці у Facebook.

Підкреслюється, що понад 30 дітей з Рубіжанської міської громади відпочивали в Долині понад тиждень, з 31 серпня.

Олена Хмельницька зауважила, що співпраця між містами триває близько 8 років.

"У 2014 році громадою міста Рубіжне й Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді було започатковано проєкт "Кожній дитині – турботу країни", – йдеться в повідомленні Рубіжанської міської ВЦА. – Завдяки цьому проєкту сотні рубіжанських дітей познайомилися з дивовижною історією, природою, культурними традиціями Прикарпаття".

Як підкреслює Хмельницька, активна фаза бойових дій, при всій її жахливості, дала нагоду ще одному поколінню юних рубіжан відвідати Бойківський край.

"Педагогічний колектив табору "Дружба", весь персонал дали можливість дітям, в чиї будинки прийшла війна, відчути себе щасливими, – каже методистка. – Для наших вихованців була організована насичена програма перебування: щоденні комплекси оздоровчих процедур, спортивні ігри, відвідування відео- та тренажерної залів, різноманітні конкурси і змагання".

Уточнюється, що діти із задоволенням побували у зоопарку, дельфінарії, Центрі Спадщини Вигодської вузькоколійки, піднялися на Скелі Довбуша, милувалися дивовижною природою Карпат, подорожуючи Карпатським трамвайчиком.

Організувати відпочинок і реабілітацію для дітей, які зуміли виїхати зі справжнього пекла російської окупації, допомогли чимало набайдужих людей і організацій.

Раніше повідомлялось, що "Фестиваль думок", який раніше проходив у Сєвєродонецьку, стартував у Дніпрі.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті