Держдума РФ полегшила зрадникам Батьківщини вихід із українського громадянства: заява, заборона на користування українським паспортом та контроль з боку ФСБ

Держдума РФ полегшила зрадникам Батьківщини вихід із українського громадянства. Механізм прописаний у сумнівному з погляду міжнародного права законі.

Згідно з ним, "громадяни Росії", які отримали паспорти РФ після окупації частини українських територій, "вважаються такими, що не мають громадянства України з дня подання ними спеціальної заяви до МВС РФ про небажання перебувати в громадянстві України".

На сьогодні кілька сотень тисяч "новых русских" не можуть легально відмовитись від громадянства України. За законодавством РФ для таких "громадян" є низка обмежень: вони не можуть влаштуватися на роботу в державні та муніципальні органи, обіймати державні та муніципальні посади, не можуть працювати в деяких сферах економіки тощо.

Державна Дума вирішила полегшити зрадникам Батьківщини процес зради: щоб відмовитися від українського громадянства, потрібно подати спеціальну заяву до Міграційної служби МВС РФ. З дня подання заяви про відмову від громадянства України в МВС РФ такі "громадяни" повинні утримуватися від реалізації прав та виконання обов'язків громадянина України. Наприклад, вони не можуть отримувати та використовувати паспорт України, закордонний паспорт України.

У разі використання "новым русским" українського паспорта, наприклад, для вільного виїзду за кордон, інформація передається до ФСБ.

 

 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті