Делегація з Луганської області запозичує бельгійський досвід у сфері ревіталізації шахт та впровадження екологічних ініціатив

Делегація з Луганщини з запозичує досвід бельгійців у сфері впровадження екологічних ініціатив йревіталізації шахт (відновлення занедбаних переважно старих промислових споруд та просторів, індустріальних районів у містах, але не в плані відродження виробництва, а здебільшого шляхом їхньої реорганізації на технологічні хаби, культурні та туристичні об'єкти. - "ОстроВ"). Візит луганчан до Бельгії розпочався 5 вересня, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм.

"До складу делегації увійшли представники районної, місцевих військових адміністрацій регіону. У провінції Лімбург Королівства Бельгія вони знайомляться із сучасними методами реалізації проєктів у сфері ревіталізації вугільних шахт, впровадження екологічних ініціатив", - сказано в повідомленні. 

Представники делегації також займаються налагодженням міжрегіональної співпраці. Вони провели ряд зустрічей з представниками муніципалітету Хасселт, зокрема з членом муніципальної ради міста Лоуренс Ліберт.

Учасники туру ознайомилися з брендингом та маркетинговою стратегією населеного пункту, шляхами розвитку туристичного напряму.

"Візит організовано в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, який є ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України", - уточнюється в повідомленні.

Раніше з посиланням на Лисогора "ОстроВ" повідомляв, що підприємство зі Словаччини надасть технологію відкачування й очищення води з шахт Луганщини після деокупації.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті