Делегація з Луганської області запозичує бельгійський досвід у сфері ревіталізації шахт та впровадження екологічних ініціатив

Делегація з Луганщини з запозичує досвід бельгійців у сфері впровадження екологічних ініціатив йревіталізації шахт (відновлення занедбаних переважно старих промислових споруд та просторів, індустріальних районів у містах, але не в плані відродження виробництва, а здебільшого шляхом їхньої реорганізації на технологічні хаби, культурні та туристичні об'єкти. - "ОстроВ"). Візит луганчан до Бельгії розпочався 5 вересня, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм.

"До складу делегації увійшли представники районної, місцевих військових адміністрацій регіону. У провінції Лімбург Королівства Бельгія вони знайомляться із сучасними методами реалізації проєктів у сфері ревіталізації вугільних шахт, впровадження екологічних ініціатив", - сказано в повідомленні. 

Представники делегації також займаються налагодженням міжрегіональної співпраці. Вони провели ряд зустрічей з представниками муніципалітету Хасселт, зокрема з членом муніципальної ради міста Лоуренс Ліберт.

Учасники туру ознайомилися з брендингом та маркетинговою стратегією населеного пункту, шляхами розвитку туристичного напряму.

"Візит організовано в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва, який є ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України", - уточнюється в повідомленні.

Раніше з посиланням на Лисогора "ОстроВ" повідомляв, що підприємство зі Словаччини надасть технологію відкачування й очищення води з шахт Луганщини після деокупації.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті