Аеропорт Казані вп'яте за місяць закрили через загрозу атаки українських БПЛА

Уранці 10 червня аеропорт російської Казані тимчасово припинив приймання і відправлення авіарейсів. Таке рішення ухвалили «для забезпечення безпеки польотів», - повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на Росавіацію.

Літаки перенаправляються на запасні аеродроми в Нижньокамськ і Самару.

За даними телеграм-каналів SHOT і Baza, закриття аеропорту відбулося через загрозу атаки безпілотників. Це п'ятий раз, коли аеропорт у Казані закривають на тлі прильотів дронів у Татарстан. До цього аеропорт припиняв роботу 3 червня, 31, 23 і 15 травня. Водночас задля безпеки влада закривала й аеропорт у Нижньокамську.

Уперше Татарстан зазнав атаки українських дронів у квітні цього року. Тоді два безпілотники вдарили по будівлі гуртожитку в ОЕЗ «Алабуга», а ще один безпілотник намагався атакувати нафтопереробний завод у Нижньокамську. Відстань від кордону України до Татарстану становить близько 1,2 тис. км. Раніше міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров говорив, що українські фахівці створили безпілотники з дальністю польоту понад 1000 км.

Як повідомлялося, у російській Самарі палає підприємство, пропагандисти повідомляють про приліт дрона.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті