"Міністра охорони здоров'я ДНР" засудили до 10 років заочно

До десяти років ув'язнення заочно засудили "міністра охорони здоров'я" так званої "ДНР" за посягання на територіальну цілісність. Таке рішення ухвалив Селидівський міський суд, - повідомила прокуратура Донеччини.

Встановлено, що уродженець Амурської області РФ Дмитро Гарцев у липні 2022 року отримав в окупованому Донецьку посаду "міністром охорони здоров'я ДНР". Він заборонив лікувати людей за українськими та європейськими протоколами та наказав застосувати стандарти "медицини" РФ.

"Засуджений контролює усі лікарні, медичні навчальні заклади, санітарно-епідеміологічні й фармацевтичні установи. В його віданні також реабілітаційні центри, лабораторії, заклади екстреної медичної допомоги та переливання крові, судово-медичної, судово-психіатричної експертиз тощо", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що за співпрацю з окупантами Велика Британія, Канада та Нова Зеландія наклали на росіянина персональні санкції.

Суд заочно ухвалив чоловікові вирок за посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України). Його заочно засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, в Україні заочно судять лікаря з Маріуполя, яка здала окупантам 7 поранених бійців ЗСУ.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті