Псевдосудді в окупованій Горлівці загрожує довічне позбавлення волі

Псевдосудді, який засуджує громадян України в окупованій Горлівці, загрожує довічне позбавлення волі. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура 26 квітня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами державної зради й колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Влітку 2014 року діючий суддя Калінінського районного суду м. Горлівки свідомо відмовився від евакуації і залишився в окупованому НЗФ «ДНР» місті. 

У січні 2015 року колишній служитель Феміди обійняв запропоновану йому окупантами псевдопосаду «судді Центрально-Міського міжрайонного суду м. Горлівки днр», а в 2023 році, після підписання незаконних договорів про входження фейкової республіки до складу рф, був перепризначений на ту ж посаду", - йдеться у повідомленні.

Так званий суддя розглядає кримінальні, цивільні й адміністративні справи стосовно громадян нашої держави, керуючись законодавством рф. Приймаючи судові рішення на користь загарбників, він порушує конституційне право українців на справедливий суд.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті