Джемілєв заявив, що в Криму відбувається масове заміщення населення: на півострів привезли вже близько мільйона росіян

У Криму відбувається масове заміщення місцевого населення. Про це заявив лідер кримськотатарського народу, депутат Верховної ради України Мустафа Джемілєв в ефірі "DW Новини Шоу" 28 лютого. 

"Росія одразу після вторгнення до Криму почала масові репресії проти тих, хто не згоден з окупацією", - сказав Джемилєв.

За його оцінками, до анексованого Криму з росії привезли вже близько мільйона громадян РФ.

"Їх дуже стимулюють допомогою, виплатами грошей на придбання житла, безкоштовними земельними ділянками, першочерговим влаштуванням на роботу", - вказав Джемілєв.

Від зазначив, що на анексованому півострові йде полювання на тих, хто "неправильно думає". 

"У них величезний штат айтішників, які відстежують, хто на які сайт заходить, які лайки ставить. І вже з ними потім починають розбиратися. За радянської влади ми хоча б на кухні розмовляли відверто, а зараз і на кухні небезпечно, тому що техніка просунулася далеко, прослуховують усіх", - пояснив Джемілєв.

Раніше Джемілєв пояснив, що є питанням виживання для кримських татар.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті