Джемілєв пояснив, що є питанням виживання для кримських татар

Звільнення Криму від російської окупації є для кримських татар питанням виживання. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв на Третьому Міжнародному саміті "Кримської платформи" 24 серпня.

"Якнайшвидше звільнення Криму особливо важливе для корінних народів Криму, кримських татар, оскільки для них це питання виживання і подальшого розвитку, або повного зникнення як самобутньої нації", - заявив Джемілєв.

При цьому він розкритикував заяви деяких західних політиків про необхідність пожертвувати певними територіями, зокрема Кримом, в обмін на мир.

"Вважаємо великою помилкою думку, що можна запобігти розширенню воєнного конфлікту і забезпечити довгостроковий мир шляхом задоволення незаконних вимог агресора і терориста", - наголосив Джемілєв.

Раніше повідомлялося, що Ердоган висловив чітку позицію з приводу кримських татар і окупації Криму.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті