Чубаров: від 6 до 8 тисяч кримських татар залишили окупований півострів, аби уникнути мобілізації

Щоб уникнути путінської мобілізації, Крим залишили від 6 до 8 тисяч кримських татар. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв’ю "Голосу Америки" 30 квітня.  

"Вони перетворили Крим у потужний полігон, базу. І зрозуміло, що на такій території, яку вони викоритовують виключно для своєї подальшої агресії, їм не потрібні люди, які, скажемо так, які не сприймають окупацію, які не лояльні для цих росіян. Такими людьми вони визначили кримських татар і етнічних українців. Іде демонізація України", - сказав Чубаров. 

За його словами, росіяни поки людей не зганяють з землі і не вивозять за межі півострова, але проводять таку політику, яка змушує людей самих покидати Крим. 

Таким чином, як каже Чубаров, від 6 до 8 тисяч кримських татар вже покинули Крим, щоб уникнути мобілізації до окупаційної армії.

Голова Меджлісу також підкреслив, що у Криму тривають утиски й вірян Православної церкви України. 

Раніше голова Кримськотатарського ресурсного центру заявив, що росіяни хочуть провести в Криму нову хвилю мобілізації.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті