Затримки допомоги перешкоджають Україні реагувати на зростаючі темпи російських атак - ISW

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) наголошують, що затримка американської допомоги Україні негативно впливає на можливості Сил оборони реагувати на темпи російських механізованих атак на сході України, які зростають. Про це повідомляє у звіті ISW, пише УП.

У звіті зазначають, що тривалі затримки з наданням безпекової допомоги з боку США особливо негативно впливають на спроможність українських збройних сил реагувати на зростаючі темпи російських механізованих атак на сході України.

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський попередив 6 квітня, що особливо складна ситуація склалася на схід від Часів Яру та на захід від Авдіївки в Донецькій області – в обох районах, де останнім часом спостерігається інтенсифікація російських механізованих атак від взводних до батальйонних.

Сирський також зазначив, що російські війська проводять взводні, ротні, а іноді й батальйонні атаки піхоти на окремих напрямках.Серед основних висновків у звіті також зазначається, що постійні затримки з наданням безпекової допомоги з боку США особливо негативно впливають на можливості, необхідні українським силам для реагування на зростаючі темпи російських механізованих атак на сході України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті